Tutorial Offkan Bluetick di WhatsApp

Assalamualaikum, Haii

Pagi ni nak share sikit la tutorial ni. Sebenarnya saya pun tak tahu jugak. Itupun kawan yang beritau. Langkah ini bagi menyelamatkan diri anda dimarahi oleh orang lain disebabkan tak reply ws. Hehehe. Moh kita buat la yer. 





First, Bukaklah Whatsapp Uolls. Sory blur, privacy nihh





Then, korang tengok chat. Ada BLUETICK kan? So, now kita nak hilangkan BLUETICK tu 



Tekan tanda titik 3 ke bawah




Ada keluar macam ni. Tekan tetapan atau dalam speakingnya setting





Tekan akaun aka account





Next, tekan privasi/privacy





Nampak kat ada tanda tick. Tekan untuk menghilangkan tanda tick





Jadi macam ni :)






Next, bukak balik ws. dan tengok ws korang tanda bluetick dah tiada. Bukan ws dia je takde bluetick kita, kita pun sama takde bluetick dia. So, 0/0 la..


Good Luck Gais!!

Wassalam, bye



Tips Merawat Rambut

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Harini nak cerita sikit pasal penjaggaan rambut. Act, rambut ni menjadi masalah besar selain jerawat kannss. Ni kita nak bagi nii. Btw, ni sumber daripada majalah Dara.com.





1. Telur & susu segar
  • Sediakan 2 biji telur dan setengah cawan susu segar. Pukul telur sehingga 2 minit. Kemudian, campurkan dengan susu segar. Pukul sekali lagi. Kemudian, sapukan pada rambut dan biarkan selama 10 minit sebelum dibilas dengan air bersih. Amalkan seminggu sekali untuk mendapatkan rambut hitam yang berkilat.


2. Pisang dan minyak zaitun
  • Lenyekkan pisang sehingga hancur. Kemudian, campurkan dengan minyak zaitun. Sebatikan. Sapukan pada rambut. Tunggu sehingga 15minit, Bilas dengan air suam. Selepas rambut kering, oleskan minyak zaitun sebagai perapi.


3. Limau nipis
  • Ambil beberapa biji limau nipis dan hiriskannya. Kemudian, gosokkan pada keseluruhan kepala. Biarkan beberapa minitdan dan selepas itu cuci bersih. Selain mewangikan rambut, limau juga boleh menghilangkan pening dan menyejukkan kepala.



4. Kangkung
  • Ambil kangkung kemudian ramas sedikit air sehingga hancur dan berlendir. Sapukan pada rambut dan bungkus dengan tuala. Biarkan selama 1 jam . Bilas bersih-ii. Lakukan 2 kali dalam seminggu. Hasilnya rambut akan hitam berkilat.

#semoga bermanfaat :)

Wassalam !