DariDapurCikHA : Chocolate Bubble Rice


Assamualaikum, hii gaiss

Entry kali ni Ziqah nak share la resepi simple ni sikit. Tak ramai yang tahu kewujudan makanan macam ni hehe.. Ni kiranya dessert la kan.haha Btw, jom kita cuba.


Bahan
- Coklat Masakan
- Bubble Rice
- Coklat Rice

Cara-cara
- Panaskan air dalam tempat pengukus. 
- Dah panas masukkan coklat masakan di dalam loyang
- masukkan loyang tu kat tempat pengukus tadi
- kacau sehingga cair
- letak bubble rice kat dalam bekas
- masukkan coklat masakan yang cair tadi di atas bubble rice
- letak coklat rice sebagai hiasan
- kacau-kacau biar bubble rice tu ada coklat 
- makan
- kalau coklat rice dah keras balik(macam gambar kat atas tu),
masukkan bekas coklat bubble rice kat dalam loyang dan panaskan balik
- kacau-kacau
- makan sampai kenyang
- Say Alhamdulillah

p/s : i know my bahasa is broken n broken. so, pandai-ii la understand hehe

itu sahaja, perkongsian. kalau dah buat, pos kat kita ehh.
nak repost kat blog korang pun boleh, tapi kena adalah credit by me.hehe


Wassalam, bye

Moment 6 Years.


Assalamualaikum, hai gaiss

Ok. Harini nak update la, berehat sat dari exam. hehe

Find me. Heheh. Kalau bijak? komen.
Photo on Sunday, 18 Oct 2015. 8.30 am, Dewan SMKM

Moment 6 Years. Yes 6 Years, 6 tahun jadi pengawas perpustakaan. Sejak bila?
3,4,5,6. . . . 3,4 . Aku tak tahu kenapa aku dipilih jadi pengawas masa darjah 3. Maybe cikgu skodeng aku asyik pergi library? Maybe cikgu tahu yang aku rajin baca buku? gitu. k. Happy la jadi pengawas walaupun bukan pengawas sekolah. Pengawas sekolah? He i tak suka. Plus orang tak pandang rendah kat aku means aku ni rendah so, orang pandang aku rendah jugak. Bila jadi pengawas. Annaahh terkejut hang. Masa darjah 3 tu aku seorang je pengawas prempuan dlm kelas, yang lain semua lelaki. Kelas lain ramai perempuan. Jeles aii. Then masa darjah 3 memang tak rajin naik library. Takde kawan punya pasal. Ummm :(. But, masa darjah 4,5,6 memang muka aku saja. Sebab aku dah sekelas dengan diorang. Happy naaaa. Sampai tertubuhnya group PURPLE GIRL. Grup 3 bertahan 3 tahun je. Kau ghase?? Sebab masa form 1 semua dah BERPECAH. Nurin, SMKSM. Najla, SMAA. Aku dengan Balqis je sekolah sama. Sekolah memang sama tapi tak rapat macam dulu disebabkan kelas tak sama. Dia RKA. Aku RK. K, Now cerita sekolah menengah. Macam mana aku boleh jadi pengawas. Heheh. Nak tahu? Mintak la kat cikgu. "Cikgu, saya nak jadi pengawas boleh?" cikgu banyak soal alu. Then aku jawab soalan dia huhu. At last, APPROVE. Hooyehh!!. Why aku mintak jadi pengawas? padahal kalau sch menengah lebih banyak kerja berbanding sekolah rendah. Heh my friend ramai pengawas. See. masa darjah 3 takde siapa. Now, berlambak. Hahaha. Sebenarnya kawan dah bagi chance masa form 2. Aku malas time tu nak jadi heheheeh.. Now, tertubunya ZAFIS GENG. 5 gegirls yang ada dalam grup nihh. Tapi maybe tahun depan dah takde kot :(. Sebab 2 of 5 nak pindah. Srs, sedih. Bestriend masa form 1. Even dalam grup ni tiada siapa yang sama kelas, tetap akan rapat walaubagaimanapun. Emm . Pergilahh dikauuu yaaa. sobsobsob. Kalau tahun depan jadi lagi so dah 7 tahun. Heheheeh

Ok

Wassalam, bye:)

Segmen Starlavenderluna 1st GiftAway

Assalamualiakum, hye

Jom Join Giveaway ni..



Click banner di atas untuk join

Tarikh tutup 31 Oktober. So, cepat-ii la sebelum tamat tarikh


Wassalam, bye

GIVEAWAY OCTOBER BY IMPIANA CIK YANIE


Assalamualaikum, hye :)

Jom Join Giveaway nii. ni adalah giveaway pertama aku join. manatahu ada rezeki ke dapat hadiah muehehehe


Click banner di atas ..


Wassalam, bye :)