Sepuluh Soalan Tagging by Leya, Alia Syuhada

Assamualaikum, hii gaiss

Pagi ni bukak belog pada asalnya nak ngedit ngedit belog. Then sebelum tu pergilah interface belog, manatahu ada orang tinggalkan pesan kan. Pasti ada tengok 2 orang gegirl tinggalkan link kat pesanan tu. Dia suruh jawab 10 soalan yg dia beri lah kan. So, kita orang kena tag, 20 lah ye jadinya. Nama yang tag dengan di tag pun sama walaupun ejaan lain. Btw, thanks Kak LeyaAlia sebab tag.



Ini daripada Kak Leya

1. Cerita serba sedikit tentang diri kamu
    ~~ Nama penuh Nur Haziqah Aliah. Seorang petite yang berumur 16 tahun. Hobi suka gelak bila orang buat lawak. Seorang rajin memasak kek coklat. Hehehehe

2. Apa pendapat kamu tentang blog saya? Jujur ye, baik buruk saya terima.
   ~~ Pendapat sayalah, blog akak memang baguslah, dengan entrynya yg berguna. Interface?? Lawaa siott.Hahah

3. Blog siapa yang sering kamu kunjungi?. Nyatakan sebab.
   ~~ Namee Roslan, sebab belognya share pasal kisah cinta yg benar cehhh. Selain itu, banyak resepi yg dia share, yang boleh saya membuatnya

4. Warna kegemaran. Nyatakan sebab
   ~~ Warna merah. Sebab warna tu lambang keperempuan-an kot.

5. Bila bosan buat apa?
   ~~ Tengok movie, novel, tidur, main masak-ii (ni masa kecil k)

6. Perkara yang membuatkan kamu bangga dengan diri sendiri buat masa ini?
   ~~ Ada family, friends yang masih sayang n suppor diri ku inii

7. Apa matlamat dalam dunia blog?
   ~~ Share pasal life kott.

8. pada tahun bila kamu bergelar seorang blogger
   ~~ 2011, 4 years

9.  PC atau smartphone
   ~~ Both. 2-2 penting

10. Fav song. Nyatakan 3
   ~~ Drag me down - 1D
   ~~ Catch me if you can - GG
   ~~ Supergirl - DeFam


Ini daripada Alia pulak

1. Favourite book ? 
  ~~ Novel cinta, fixi, buku agama, komik,

2.First kena rotan ? 
  ~~ Darjah 1. Heheh

3.Pernah tak pergi luar negara? 
  ~~ Tak pernah!! Dalam negara pun belum semua negeri kita terjah

4. Selalu tak tak siap homework ? kenapa? hehe
  ~~ Sometimes. Sebab tak tahu jawapan nak buat, malas

5. Kalau kawan awak marah awak, awak buat apa?
  ~~ Marah balik. Kalau salah, em diam jela kan.

6. The best gift that u ever give to ur parents?
  ~~ Result ok dalam exam. 

7.Pernah gaduh ngan bestie? kenapa?
  ~~ Pernah. Dia cari pasal dulu hahaha

8. Suka makan ulam?
  ~~ Sometimes. Bila sakit n masa takde makanan nak di makan

9. favourite quotes.
  ~~ "Do not couple before married"

10. Pernah nangis sebab kena marah cikgu tak? :B
  ~~ Tak rasanya. Macam takde perasaan laah. Kalau parent? em marah sikit pun menangis

Nahhh. 20 soalan yang sudah dijawab dengan seikhlas hatii. Tag ? em takde laa. Tak tahu nak tag siapa kann. Soalan pun takde. Sorry yee

Wassalam, byee

Mini Giveaway by Myra & Ina

Hai assalamualaikum, 


klik banner

Syarat Penyertaan

1. Follow blog  Ina.
2. Wajib follow Instagram (jika ada) @flowery.dot
3. Like fanpage 

Senarai Hadiah

Sweatshirt 2x di Flowery.dot


 Shawl Hanis Zalikha 2x

Crispy choco jar 2x

Necklace 2x di flowery.dot
Pemilihan Pemenang

Blog;
Top Refferal & Random
Instagram; 
1. Like paling banyak
2. Tag paling banyak
3. Random

* Jika peserta melebihi 100 orang, hadiah akan ditambah



Tarikh tutup : 15hb Dis 2015, so cepat-ii la join gaiss


pls : hadiah yang ditawarkan memang best laa. kalau dapat? heavennya rasa. haha gurau je. btw, join ye gaisss


Wassalam, bye =))



Giveaway Simple by cik akak & sponser

Giveaway Simple by cik akak & sponser


Syarat Penyertaan : 

  • Follow Blog
cik akak  kathyrbain | syamimi  | wawa I Farah Arina | Salina Johari  | Ainul Aqma JMbelog  | Lorongcinta | Duniakita  | Arra |
  • Likes fanpage -  JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma 
  • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
  • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra 
  • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
  • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
  • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan. 

Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway. 

Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

copy & paste coding ini dalam post entri anda...



Hadiah Giveaway

  • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang 
  • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
  • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
  • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
  • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
  • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
  • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang

Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana


Jenis Seseorang Itu Study

Assamualaikum, hai gaiisss

Harini nak share sikit la pasal Jenis Orang Study. Selamat membaca hehe



STUDY


1. Study boleh dengar lagu
  • Siapa study time dengar lagu memang baik lah. Bukan semua orang boleh buat kan. Srs, aku tak boleh. Sebab nanti bukan study tapi nyanyi je lebih. Lagi satu, kita tak fokus pada apa yang study, tapi fokus pada muzik. Itu tak boleh.


2. Study dengan kawan

  • Ni study group la kata kan. Tapi bagi aku ada kelebihan, kekurangannya.
Kelebihan
  ~ Boleh suruh kawan ajar kan
  ~ Bertukar pendapat

Kekurangan
  ~ Bukan study, tapi gosip
   
  • Pada aku, aku tak berapa suka sangat study group, tapi sometimes je lah suka. Tu pun kalau dah tak faham dan kawan ajar. Macam kat sekolah, kalau time exam aku suka sensorang, kalau ada topik tak faham, baru stalker kat kawan. 


3. Study di tempat sunyi

  • Ni memang aku paling suka. Rasa lifeless, heaven je. Kalau study cepat je masuk. Kalau bising, heh jangan harap la Mr, Brain aku nak proses



4. Study sambil main handphone
  • Study, scroll twitter, study, scroll wechat. Ok, ini aku tak boleh. Macam dengar lagu jugak. Tak fokus nanti k. Ni adalah parasit utama bila study. Parasit utama!!. Menyebabkan result ku makin hancuss, K



Korang yang mana? ? 
Sis nak tahu jugak
Komen yaaa. 


Wassalam, bye



Hi-Tea PSS


Assamualaikum, hi gaiss

Pada hari jumaat / 6.11.15 , adanya Hi-Tea untuk PSS, PRS. Hishh sebuk aje PRS ni. Tempatnya diadakan di Hotel Timotel. Perghh hotel terpopular kat Mersing. Heheheehe

Ni makannya.
Nasi goreng, mee goreng, cocktail, popia, jemput-ii, cupcake, air?entah minumnya, tak tahu pulak apa namanya hehehe

Pada pendapat akulah, makanan ni tak sesuai untuk dijamu bila ada majlis macam ni. Huhuhu. Pendapat je ye.. 
Ada yang puas hati, ada yang tak. Yang tak tu faham-ii jelah




Gaiss. Saiya yang mana?? hehehe. Dalam ni ada sorang form1, 3 form3 dan selebihnya form 4. Hehehehe. Ni gegirl hot kat sekolah. Ceh perasan yang amat. Ape hal ada sorang sis kat situ tak buat piece??. aigoooo. Ada gaya arab tak sensorang???? Arab la sangat muehehe


Ma geng-star.ZAFIS. Marfinie Marfonoo takda. Tak lengkap tanpa dia. Dah la geng gosip hehehe
Comel 3 sis yang belakang tu.Jeles aii


Yeah. Ni adalah sijil PSS untuk tahun ni. 3 kau. Hahahaha. Siap ada bereben lagi. Thanks Syafiqah, buat kan sijil ni. Tahniah jugak dapat jadi pengawas terbaik. Pergh untung bestwiendd aku nihh.

 Sebagai rumusannya tak tahulah best ke tidak. Rasanya best kot. Sebab boleh berkumpul dengan akak-ii, adik-ii. Bukan selalu kan cikgu buat majlis macam nii. Harap tahun depan adalah ye. 


Wassalam, bye