Kucing Pelbagai Ragam

12:13

Assamualaikum, hii gaiss

Kucing?
Selain manusia, kucing jugak kawan baik aku.
Sebab dia tak pernah merungut
Bagi makan pun, dia makan
Tapi sometimes, jenis yang memilih jugak.
muehehe

Ok. harini aku nak story pasal kucing. Sebenarnya, aku mana ada kucing sendiri. Takda kucing kesayangan pun. Ni semua jiran punya kucing. Tapi dia banyak sangat bela kucing. Maybe kucing yang comel je kot yang dia sayang. Padahal, kucing yang ni lagi comel. Kucing kesayangan dia hmm k masam gila. Tengok aku pun nak telan. Hahaaha. 
Antara sebab aku tak bela kucing:
  • takdanya ayah aku bagi bela
  • asyik kencing, berak merata
Ok tu dia sebabnya. Jangan kata aku tak bela kucing, kucing tak kencing,, berak. Hmm nak kata kan tiap hari ayah aku bersihkan lantai, rumput depan rumah. Tapi alhamdulillah, sekarang takda dah. Takut kot kalau ayah aku lestik dia. HAHAHAHA.

Seumur hidup aku tak pernah pegang kucing. Ok itu semua tipu. Pegang la jugak, tapi tak dukung. Sebab aku takut. Takut dengan dia punya kuku. Waaaa. Kalau lah dia manusia, dah lama aku ketip kuku dia biar bagi pendek. Sebab ada satu tragedi yang kucing pernah cekau kaki aku dengan jarinya yang amat panjang. Ni semua salah aku. Pergi lagi pijak dia punya bulu. Annnahhhh dia bagi kuasa 300 juta wattt. Sakit bakhanngg


Woii, kucing cari apa haaa?? Jangan berak sudah la. Sian ayah aku punya tanaman
Ada ikan bilis kot kat pasu tu. Tu tak sedar orang ambik gambar dia

Jangan kata sis ni benci kucing pula. Dia kan bestfriend sis. Hehehe. Kalau ada sisa makanan macam ayam, ikan. Memang akan dibagi oleh akak-ii, abang-ii kucing yang hottest. Nampak aku pegang tulang ayam, ikan. Meow Meow Meow. Aku pegang makanan macam kerepek, kek, biskut pun meow meow. Kalau yang kucing tengah bunting makanan apa-ii je dia bahan. Saja je baling kerepek ubi kat dia, last-ii dia makan. Memang boek ahh kucing nihh. HAHAHA. Tapi bila aku tunjuk yang dimana kat situ ada makanan, dia ikut je. Hmm k. im the boss. Aku jamin dia takkan berak/kencing dekat rumah aku. HAHAHA. Yang tu kucing lain.


Gambar di bawah merupakan aksi yang diambil. K, disebabkan pintu dapur terbuka, tiada orang berani la dia masuk. Dah la tak beri salam. HAHAHA. 

Shhuh, diam nak ambil gambar tetamu tak diundang. Buat apa haa? Nasib comel kucing nihh


Ni aksi paling kelakar.
Kantoi. Ada orang. So, kucing ni nak larikan diri. Yang peliknya, dia tak ikut pintu belakang. Dia nak ikut pintu depan. Lagi lah orang kepung. Nasib kan tangan ada hp. Jap, selfie kucing nak lari kahkahkah, Yang tak boleh bla, time mak aku kepung, dia pergi belah kanan. Bila mak aku pergi belah kanan, dia pergi belah kiri. Dan begitu lahh. Last-ii dia fadeup dia lari, sampai tak sempat nak tangkap. Mak aku kepung dia sebenarnya nak ambil gambar kucing. kahahaaaha.


Sampai di sini sahaja. Ketemu lagi yaa. Ceh macam speaking indon saja


Wassalam, bye

You Might Also Like

3 comments

  1. Dia jalan2 tu...ziarah jiran..hihi..

    ReplyDelete
  2. kan...kucing ni comel je...nak marah pun rasa kesian...alahai!

    ReplyDelete
  3. lol, tak suka kucing.. geli dengan bulu dia.. haih rasa nak bersin je kalau dekat.. huhuhuuu

    ReplyDelete

Thanks you for reading and comment