GIVEAWAY POCKET CALENDAR NEW YEAR 2016 by www.nooratikahramli.com

Assamualaikum, hii gaiss

Jom join GA nii


click banner utk join


Wassalam, bye

9 Soalan Dari Sara Lalala

Assamualaikum, hii gaiss

Dah lama tak nampak kan ziqah tak post kan. Huhuhu. Ada je cuma malas nak update. K, Sarah Lalala ada tag ziqah untuk jawab soalannya. So, here we go!!


1. Nama panggilan dalam blog.
Ziqah, Lyya
2.Currently studying or working? Kat mana?
Study lagii. SMK Mersing, Johor. Meh la datang sinii
3. Paling minat dalam bidang apa?
Akaun/Math. Huu i love it
4. Suka baca buku/novel genre apa?
Ofkos la romantik. Triller pun best jugak
5. Paling selalu bukak blog pukul berapa dan hari apa?
Tak tentu. Kalau siang dalam pukul 1. Kalau malam biasanya dalam pukul 9 atau 10. Hari? Everyday on. Kalau sekolah cuma hari khamis, jumaat, sabtu je 
6. Describe yourself personalities.
Seorang yang pendiam dengan orang tak tak berapa rapat dengannya. Tapi bila ramai, mulut dia sentiasa pot pet pot pet tanpa henti.
7. Dah berapa lama/tahun berblogging?
4 tahun sebenarnya. Tapi lepas setahun berblog ziqah decide bersara. Then since ogos tahun ni aktif balik
8. Describe blog 'sarahlalala' dengan ownernya sekali. [sokayy, i want a sincerly from yur heart :)]
Sebenarnya tak tahu nak desc apa hehe. Btw, tuan punya blog memang sporting laa. See, banyak kan dia tag soalan nii
9. Umur tahun 2015?
16 tahun. Sama dgn awak. Hehe


Ok. Sudah jawab semua jawapan yang diberi. Harap puas hati lah ye hehe. 

Wassalam, bye

5 Questions by Beeha Azman

Assamualaikum, hii gaiiss

Tadi tengok kat chatbox, sis Beeha Azman, ada tinggalkan link untuk ziqah jawab dia punya soalan. K. jadi aktress hot sekejap hehehe


Q : 

A : 

1. Nama penuh; Nur Haziqah Aliah bt Mohamed. *panjang kann
Nama manja; Adik / AJAA (ada maksud, tapi rahsia ye)  *family je boleh panggil, orang lain? takkan layan

2.
 Dapat berita buruk
Result teruk
Berpisah dengan kawan. 


3.
#2011 #PSS #darjah6

Gambar masa darjah 6. Sory la muka nerd gila. Namanya Nurin Sakinah Najihah. Alaa budak yang tutup mata tuu. Padahal duduk satu daerah, tapi tak pernah jumpa pun sampai sekarang. Sebab sekolah menengah lain-ii. Sumber gambar : fb cikgu . Sumber gambar sendiri terdelete pulak

#2012 #DarjahKhas #form1

Selain orang di atas tu, orang kat dalam ni pun rindu. Pernah jumpa sekali je. Then, takde dah. Namanya Anisa. Makin tinggi ye n lawa sekarang. Yang kanan tu,rindu time cuti je. Naik sekolah dah tak. Namanya  Aina. Lawa gilaa kot budaknya. Yang tengah? Orang yang tulis belog nii haa. Nerd bukan??


4.
 Melayu : DeFam ~ Supergirl
Inggeris : 1D ~ DragMe Down
Nasyid : Permata yang dicari
Korea : GG ~ CatchMeIfYouCan
#genre lagu rockers kauu

5. 10 Bintang kita bagi!!! Btw, sama la theme blog. Ungu gituu

K. Sudah ziqah jawab. Thanks kak sebab tag

Wassalam, bye

11 Questions From Sis Rrai

Assamualaikum, hi gaiss

Malam ni bosan, so bw lah ye. Then, bukak belog sis Sis Rrai and dia ada bagi soalan untuk dijawab. Hm, sebab lama tak tulis entry pasal Q & A kan? 

Q :

A :

1. wow!! sebab belog sis memang lawaaa
2. Kak Namee Roslan. Sebab dia ....... sabar melayan kerenah anaknya (huhh??, pelik je jawapan)
3. Kak CT Nurhalizaaa
4. Purple. Idk why i choose purple. Sebab masa 
5. Travel with people who i love. Heavennyaaaa
6. Lipas. Sebab begitu annoying
7. Yes, sebab peluang kedua kbanyakknya betul. 
8. Maybe not. Tapi, ada jugak. Pergi escape perangai ziqah dari kawan . Sampai dia kata "memang gitu ke perangai dia" n my friend said "aku dah kenal dia masa f3, so aku masak sangat" . Kita ni bukan main ikhlas kawan dgn dia. Last-ii macam ni dia balas. K
9. Movie? of course korean movie entitled "Youre Beautiful" . Sebab ada Jung Yong Hwa yang muka comel. Kalaulah dapat jadi bf nya. Kahkahkah
10. Tak pernah terfikir dibenakku bunga apakah yang ku minat. Bunga ros maybe
11. Both. Teh pada waktu pagi. Kopi pada waktu malam. Tengahari petang? i just drink mineral water. Tapi yang sejuk laa. Hehe

K. Sudah ku jawabb

Wassalam, bye

#SiapaAku? SEGMEN 2015 Kalia

Assamualaikum, hii gaiss

Harini join segmen ni pulakk


Click banner untuk joinn



Di sinii lahirnya sebuah cerita


Nama ku dimulakan dengan tiga perkataan iaitu Nur Haziqah Aliah. Orang panggil Haziqah atau Ziqah. Aliah? Maybe takde kot. Kalau ada pun masa sekolah rendah dan kawan belog aku. Tu la aku letak url blog dengan nama Lyya. Nak panggil aku Haziqah atau Aliah pun boleh. Tapi hanya family aku sorang je boleh panggil aku “adik” sebab aku anak bongsu.  Tapi tak manja laa ye. Berumur  16 tahun dan akan ke angka 17 pada tahun hadapan. Sory, bulan 4 baru 17. Merupakan anak jati Johor.  Dari lahir sampai sekarang stay kat sini begitu jugak dengan tempat tinggal. Lama bukan? 

Sudah hampir 11 tahun aku bersekolah. Tahun depan last year lah. Senior sekolah. Dekat sekolah aku merupakan pengawas perpustakaan. Entah kenapa aku minat sangat dengan pustakawan tu. Sejak darjah 3 dah jadi. Maybe aku ni ulat buku tu yang cikgu pilih. Budak junior kalau tak kenal aku memang anggap aku seumur dengannya. Sebab aku ni pendek. Tapi  takpe, comel apabila dipandang. Cehh perasan amat. Kawan takdelah ramai sangat pun. Siapa yang ikhlas berkawan, aku kawan. Siapa yang suka escape perangai aku, entahlah. Susah nak percaya. Betul kata orang makin besar, makin hilang kawan. Masa susah cari. Masa senang tinggalkan. Merupakan student aliran akaun. Insyaallah, suatu hari nanti akauntan atau cikgu merupakan pekerjaan aku. Amiin. Sangat minat math punya pasallah.

Perwatakan aku susah untuk dijangka. Sebab ada masa aku memang gembira macam gila. Sedih memang sedih gila. Bukan drama air mata ye. Plus, kalau aku sedih, memang aku ngap coklat dengan capat.  First aku tak percayalah yang orang kata kalau sedih, stress makan je coklat. But now, hipotesis diterima.   Suka buat lawak. Tapi kekadang hambar la jugak. Tapi takpe, menggembirakan orang pun dah cukup. Budak yang suka buat kek coklat. Kalau bahan semua ada, memang akan buat lah. Alhamdulillah setakat ni not bad la buat kek coklat. Lagi? Aku suka ambil gambar kucing. Dah la comel .

Tak ramai kawan blogger tahu yang aku ni hampir 4 tahun berbelog. Sebab masa first aku join dunia belog ni aku rasa suram. Ada ke nak baca aku punya entry?? Pelbagai persoalan dibenakku. Bila rasa bosan, aku delete. Now, aku berbelog balik. Itu lah followers aku masih ciput lagii. K. Masih hijau lagi dalam dunia blog. Sampai di sini saja la ye. Harap kau kenal la SIAPA AKU

Im Here!!


Wassalam,bye


Pencarian Blog Terkemas 2015 !

Hi Guys! Om buat lagi segmen. Nak tahu Apa yang lain? Mari kita check apa yang lain.

Click Gambar untuk Join Tau!!

Pencarian Blog Terkemas 2015 aku adakan untuk mencari blog yang paling paling sangat kemas. Kemas dan cantik, sedap mata memandang bila jengah belog korang. Sambil sambil tu boleh promote belog korang dan juga blogwalking sesama blogger.


Haaa apa tunggu lagi, jom join. Hadiah adalah rahsia, Goodluck!


Tag : Kak Leya

RM 5 Juta?

Assamualaikum, hii gaiss


Pagi ni nak share sikitlah pasal email yang aku terima 3 hari lalu kot. Srs, sejak aku buat email, tak pernah-ii orang sent benda yang merepek. Bagi aku, merepek means lawak. Hahahahaha. Tapi email kali ni, macam......... korang tengok sendirilah




Mohh baca lah yerr. 

K, lepastu aku reply la guna email yg di suruh reply. Aku jawab "wah murahnya hati nak bagi 5juta"


Dan ini balasannya





Aku rasa bukan aku sorang je terkena. Sebab masa aku bukak feed blog. Ada juga update pasal nii. Hahaha kelakarlah. Bila ditukarkan 1.3 juta dollar US pada ringgit Malaysia. Agak korang berapa yer. RM 5532856.37. 5 Juta kauuu!!!! Aku rasa masa hidup nii, tak pernah belanja 5 juta. Bila aku cakap dengan family aku. Reaksi diorang adalah GELAK. HAHAHHAAHA. Mak siap kata lagi "sebelum kau ambik duit tu, orang yg bagi kau email tu yang ambik". Kan, org nak bagi duit tu kena runding dgn dia punya peguaam, elehh kita pun ada peguam laaa, HAHAHA

Tapi benda ni jugak srs jugak, mana tahu kalau dia nak mintak no acc bank kita, then kita ni percaya bagi je la kan no acc. Confirm dua tiga hari polis ada kat depan rumah nak tangkap kita. Mana tahu???. Meringkup la dalam penjara :(( 

 So, beware lah. Ingat senang ke nak bagi orang duit banyak tu. Alangkah orang nak mintak bantuan pun tak tentu dapat. Ni senang-ii je nak bagi. Kalau setakat RM10 aku percaya lah. Lagipun, kalau tu takde waris pun, bagi lah kat orang yang memerlukan.  Kalau yer pun nak bagi, datang lah rumah bersama-ii dgn duitnya.. kan senang. Nnti Jadi jutawan muda laa cik ziqahh , boleh keluarkan produk kecantikan sendiri hehehe


Sampai di sini saja


Wassalam, bye