Pirate Coffee

23:51

Assamualaikum, hii gaiss

"Mersing tiada starbuck"
"Mersing ada pirate coffee"

Itulah satu ungkapan budak-ii Mersing. Haha

Dulu masa bulan 9 ziqah ada pergi IOI Mall dengan kawan. Shopping katanya. Kat situ ada starbuck, Nak beli, tapi macam teragak-agak je. Halal ke tak em i dont know laa, padahal dah masuk kat restoran tu. Last-ii tengok harga RM 15. Gila mahal kauu. Srs, memang tak pernah minum starbuck tu, entah sedap atau tak. So, ambil keputusan, keluar dan taknak beli. K

Gi story pasal sturbuck wat benda, gi story pasal pirate coffee la weii. Ha k k. Berbalik pada title yang sebenar ye. Sejak ada Pirate Coffee kat sini, ziqah memang teringin gila nak beli. Nak dikatakan clone starbuck. Starbuck di bandar. Pirate Coffee di Kampung. Hokeyy. First jual minuman
ni, ramai giloss kawan ziqah post gambar pirate coffee kat wechat. Heh kita hanya mampu like dan jeles je k. Ada jugak yang menunggu sejam lebih semata-mata nak ke air ni. Hebat bukan?? Maybe beratur panjang kot macam kat kantin ekekeke. Then, masa bila entah, my sis balik ke rumah dan membawa air nii. Memang eksitedlah. Kahkahkah. Em dia tinggalkan kita pun sikit je.
"kenapa tak beli kan?"- ziqah
"kawan aku belanja laa."- sis
K
Boleh la sedap la jugak air nihh. Lepas tu, ziqah ajak la dia pergi. Kat mana? Berapa hinggit? semua tanya. Hehe adik detektif conan. Banyak fasa jugak la nak beli air ni. Iyelah kita pesan, tapi asyik tak dapat je. Haritu tak tunai kan hajat dia nak. Tak dapat. Lepastu, mintak hajat lagi nak pinjam benda, ziqah bagi lah dengan syarat belikan air tu. Haha jahatt kita. Sebulan lepas mintak, harini dapat. Penantian la sangatt lama. 
White Coffee.

 Dah minum, baru teringat ambik gambar


Free gift comel daripada pirate coffee. 
garang tak muka saya. ?? 

Ingatkan, sticker, rupanyaaa......


Magnet fridge.
Dulu banyak letak magnet fridge, Now, tinggal ni je. Yang magnet fridge tu jiran bagii. So, 2-2 la gift. Hehe thanks u. 
Entry malam ni agak kacau sikit. Thanks sebab baca entry yang tak berapa nak best. Penulisan masih lagi lemah. heheww

Wassalam, bye



You Might Also Like

12 comments

  1. sy pun suka pirate coffee ni. sedapppppppp!! paling suka sekali dengan perisa hazelnut. mmg urmmphhh lah! starbuck plak sy pernah minum sekali je seumur hidup ni. selalu sy rasa, satu starbucks tu bole dpt tiga coolblog. kalau beli air kotak, boleh dapat 15. hahaha. senang cite sy mmg kedekot pon nk membelanjakan duit beli air sampai lima belas inggit secawan ni kiiki

    ReplyDelete
  2. Tak pernah merasa air ni. Hihihi

    ReplyDelete
  3. hihihi pirate coffee pun boleeee

    ReplyDelete
  4. pernh gak tgk org post kt wc..tapi kt sini takdak pirate coffee hehee #teringin

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaallah satu hari nnti merasa la. sabar ye

      Delete
  5. Aritu penah nampak pirate coffee nie tapi belum ada kesempatan lagi nak merasa.. huhu

    ReplyDelete
  6. tak pernah jumpa tapi pirate coffee ni boleh tahan gak famous

    ReplyDelete

Thanks you for reading and comment