RM 5 Juta?

09:56

Assamualaikum, hii gaiss


Pagi ni nak share sikitlah pasal email yang aku terima 3 hari lalu kot. Srs, sejak aku buat email, tak pernah-ii orang sent benda yang merepek. Bagi aku, merepek means lawak. Hahahahaha. Tapi email kali ni, macam......... korang tengok sendirilah




Mohh baca lah yerr. 

K, lepastu aku reply la guna email yg di suruh reply. Aku jawab "wah murahnya hati nak bagi 5juta"


Dan ini balasannya





Aku rasa bukan aku sorang je terkena. Sebab masa aku bukak feed blog. Ada juga update pasal nii. Hahaha kelakarlah. Bila ditukarkan 1.3 juta dollar US pada ringgit Malaysia. Agak korang berapa yer. RM 5532856.37. 5 Juta kauuu!!!! Aku rasa masa hidup nii, tak pernah belanja 5 juta. Bila aku cakap dengan family aku. Reaksi diorang adalah GELAK. HAHAHHAAHA. Mak siap kata lagi "sebelum kau ambik duit tu, orang yg bagi kau email tu yang ambik". Kan, org nak bagi duit tu kena runding dgn dia punya peguaam, elehh kita pun ada peguam laaa, HAHAHA

Tapi benda ni jugak srs jugak, mana tahu kalau dia nak mintak no acc bank kita, then kita ni percaya bagi je la kan no acc. Confirm dua tiga hari polis ada kat depan rumah nak tangkap kita. Mana tahu???. Meringkup la dalam penjara :(( 

 So, beware lah. Ingat senang ke nak bagi orang duit banyak tu. Alangkah orang nak mintak bantuan pun tak tentu dapat. Ni senang-ii je nak bagi. Kalau setakat RM10 aku percaya lah. Lagipun, kalau tu takde waris pun, bagi lah kat orang yang memerlukan.  Kalau yer pun nak bagi, datang lah rumah bersama-ii dgn duitnya.. kan senang. Nnti Jadi jutawan muda laa cik ziqahh , boleh keluarkan produk kecantikan sendiri hehehe


Sampai di sini saja


Wassalam, bye

You Might Also Like

17 comments

  1. Isshhh , macam-macam orang sekarang ni . Semoga kita semua dilindungi . In syaa allah amin ~ :')

    ReplyDelete
  2. ha ni nama dia scam, kalau dapat terus spam je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa itulh spam je . then, sbarkn kt org lain

      Delete
  3. ya dulu aku pun pernah kena telepon.katanya "anda menang 10k.." saya kata wow..!!! apabila minta akaun aku curiga .lagi pun tak pernah ikut mana2 pertandinagan pun,aku sedekah kat org tpun tu je lah ..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbenarnya tu cara dia nk ambik duit kt acc bank

      Delete
  4. sy pn da byk kali dpt emel ni, da byk kali jgk delete. haha. zaman skrg ni penipuan dlm mcm2 cara, kita xleh bg apa2 mklumat peribadi pd org yg kite x knl, lg2 mklumat akaun. just perlu berhati2 je. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulh . nk beli brg online pun kena selidik dlu

      Delete
  5. ok tu creepy sbb berjuta sangat tuuu hahahaha
    thanks share! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan . trick nk tipu pun tk jd . btw, wc

      Delete
  6. Replies
    1. oh ye ke? akak reply tk? ni pun reply sbb nak tau prmainan slanjutnya

      Delete
  7. Kaya lah engko dik..hahaha
    Cara penipuan yg memang tak masok akal..
    Apa2 pun sentiasa berhati berhati

    ReplyDelete
  8. As slm..blogwalking dr Segmen Bersama Dunia Cik Akak :)

    ReplyDelete
  9. Oh sekarang stail bagi duit terus ek? Dulu pernah kena dia kata akaun bank ada problem so dia suruh bukak internet banking kat website dia untuk "baiki". Eleh ingat kita tak tau taktik dia hahaha

    ReplyDelete

Thanks you for reading and comment