3 Kg Dalam 1 Bulan Setengah

23:23

Assamualaikum, hii

Image result for badan gemuk ANIMASI



Dah lama tak nampak ziqah update kanss. Nak update gi mana kalau sekolah. Plus, takde masa nak online. Balik sekolah dah la lewat sebab ada kursus pengawas. Malam, buat homework. Tapi ziqah curi-ii masa jugak tengok blog dekat handphone. Hewhewhew.

Dalam entry lepas, ziqah ada cakap pasal berat badan kan. So, masa holiday haritu memang dimanfaatkan lah dengan MAKAN. Alhamdulillah sesi naikkan badan adalah BERJAYAAAA.  Masa PJ cikgu suruh ukur badan dengan tinggi. Tinggi, sama je. Takpe, Allah dah tentukan tinggi ziqah yang tidak melebihi 150cm. Orang nak kata kita pendek, takpe. Tahulah awak tu tinggi sangat. Takpayah lah nak kutuk ciptaan Allah kan.?? Sentap tak ayat?? Berat pulak?? Naik 3kg. Dari 36 ke 39kg. Patutlah Nampak dah gemuk, rupanya memang yaaa. Kalau boleh, nak je melompat kat atas penimbang. Nak lompat macam mana, penimbang tu sekolah punya. Rosak, gantii pulak. Btw, sesi mengemukkan badan diteruskan lagi. Selagi tak sampai 40cm. Selagi tu makan kehkehkeh. Dah lebih 40cm, diet balik.


Maaflah entry kali ni amat pendek sikit. Inshaallah ziqah akan update pada akhir bulan. Nak tunggu minggu depan, duhh cikgu nak buat exam pulak. So, kena study laa kan. 

You Might Also Like

10 comments

  1. Wahhh kurusnya 39. Akak jeles. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha takdelah kurus pun. Ni pun dh gemuk sbb bdn kecik

      Delete
  2. Stendet la perempuan pendek tu kurus.. awek sye umo 25 pun pendek, berat 35kg je.. ehehe

    ReplyDelete
  3. wah... dah naik skit... ok tu..


    pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #21 dan blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2015/12/senarai-url-blog-21.html

    maaf ya sangat-sangat, mia baru je sempat nak blogwalking ni... (^_^)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah. Yg penting sihat kan dear. =)

    ReplyDelete

Thanks you for reading and comment