Hi Form 5

18:24


Assamualaikum, hii!!


Tanggal 3Januari merupakan hari pertama persekolahan. Hari pertama dah kotor baju, tudung, kasut akibat hujan lebat.. Hujan rahmat maybe. Kotor lain hal janji kita dapat belajar dan enjoy bersama kawe kawe. Walaupun masih bau kedai.  Selain tu, dapat makan minum yang sedap-ii dekat kantin. Maklumlah, dah tukar makcik kantin baru. Sedihnya, mahal pulak :((. Mahal takpe janji sedap makanan tu. 

Jadual ??
Rasa masih menggelarkan diri sebagai pelajar FORM4. Padahal dah FORM5. Hiashh budak ni perasan muda pulak. See gambar di atas. Ziqah ingatkan first day takyah bawak buku sebab first day. Enjoy dulu la kan. Enjoy apanya SPM !!!. So, ziqah ws la kawan dia bawak apa. Then, dia kata bawak ikut jadual la. Tang mana lah pulak budak ni dapat jadual. Oh k dari grup kelas. Dalam hati pergh menyesal pulak tak on ws malam tadi.
Pagi ni baru tergadah nak cari buku teks bagai. Dah la lambat bersiap. Hari dah hujan, ayah main redah je pergi sekolah naik motor. Paling sakit hati bila TERLEWAT sikit datang adalah JEM. Tahulah hari hujan kan. So, orang naik motor, main celah-ii je. Hihihi

#hari ahad - akaun 2 jam
#hari isnin - mt tuuu
#hari selasa - sivik?? ganti akaun
#hari rabu - perghh balik lambat pulak
#hari khamis - lepas rehat tuu, kalkulator, kira-ii, nombor la jawabnyaa

First day sekolah rasa berdebar je. Eksited maybe. Hmm bila dah jumpa kawan, jangan cakapla MULUT tak gheti nak tutup je.K. Gurau je nii. Cikgu semua sama macam tahun lepas kecuali sains je. Ingatkan dapat cikgu lain. Sebab memang teringin jugak nak tukar cikgu. Tapi takpelah. I Reda je. Hehe. Harini belajar memang best la.. Especially AKAUN. 2 jam pulak tuu. Nasib Mama Kim ajar masuk otak terus. Dear brain, jangan keluarkan tauu.

Baru first day, tapi cikgu sudah kata "TUISYEN". Yes, itu sudah pasti bagi pelajar yang bergelar SPM, Baru nak relaks, santai waktu petang. K. Tuisyen... Sebab silibus kena habis sampai bulan 6. So, nak run sikit laa.

Baru first day jugaklah, HOMEWORK. K. Homework time cuti pun tak terbuat. Makin tinggi menggunung la giniiiiiiiiiii. Addmath punya hw, harini baru ingat. Aduhhh makk!! esok ADDMATHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Sampai di sini sahajalah entry untuk kali ni, sis busy dengan belajar dan homework. Online ni sebab penat sangat. Lagipun internet memang laju macam Watson Nyembek. Tu tak lepaskan peluang berblog. hhehehe

Wassalam, bye

You Might Also Like

6 comments

  1. wahhh ,, good luck untuk spm okey .

    rindu nyaa kita pada zaman sekolah. :)

    ReplyDelete
  2. salam singgah dari blog kak mia.
    semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

    -cahayakehalusankelembutan.blogspot.my-

    ReplyDelete
  3. All the best untuk this year okay. Good Luck for SPM!

    ReplyDelete

Thanks you for reading and comment