Musuh Dalam Selimut

18:05


Assalamualaiakum, haii

"strangers on the comforter"

Siapakah ??

Jeng jeng jeng.....


Memandangkan ni musim panas aka el nino. Ziqah diserang demam. Tak jangkit sesiapa pun. Memang sakit sendiri. Biasanya ziqah adalah pembawa demam. kalau ziqah demam dulu family lain ikut. gituu.. Mula-ii demam kali ni disebabkan makan rojak. Dah la first time buat rojak, then makan terlampau banyak dan dari situ mulanya demam. Hari jumaat haritu dah demam. Tapi masa hari sabtu baru ok.  Padahal semalam memang dalam hati taknak pergi sekolah sebab demam. Tapi parents kata pergi je. Kalau teruk balik. Em sekolah jelah kann. Lagipun demam dah ok sikit. 

Masa kat sekolah, tengah beratur beli makanan. Then, syafiqah pergi cuit dan dia kata "lepas ni, kau pergi bilik kaunseling, ambik darah"  Ya Allah berapa banyak kali nak ambik darah. Dah la time demam nii. Heh dalam hati "apasal, aku pergi sekolah tadi. Kalau tak pergi confirm, tak kena" . Masa makan memang murung abislah mukaa..Makan pun tak habis. Sedih naaa. Pastu ziqah cakap dekat nurse tu yang my mum dah tak bagi ambil. Then, orang tu pergi call my mum. Em k, kejap boleh kejap tak boleh ambik. Terpaksa la kena ambik darah. Alhamdulillah, tak kena lagii. Tunda. Hari esok kita kenaa, Yeahhhhhh la sangat. Dan sebab nak kena ambik darah tu la demam datang balik. Panas betul... Maybe aura badan ni memahami diri ku inii. Sebab malas nak pergi kelas lepastu, pergi pejabat dengan alasan nak balik. Lagipun sekolah sampai pukul 4.30 pm. Memang kematu duduk dalam kelas kalau demam panas kan. Better balik. 

Ingatkan balik rumah, Alamakk, driver aka sis suruh pergi klinik. Tak tahu la kali terakhir pergi klinik ni bila, Entahlah bertahun-tahun kot tak pergi. Eh nak dekat sejam tunggu giliran. Padahal bukan ramai orang punn. 



Ni musuhnyaa. Seramai 4 orang

Panadol
Ubat Batuk
Ubat Selsema
Vitamin

Nasib kita ni bukan jenis takut nak telan ubat. Telan je la kan. Paling suka makan vitamin. Em tapi pahit pula. Ubat batuk klinik ofkus  tak sedap. Demi nak cepat sembuh kita telan je la.



 Ingatkan nak mintak seminggu, Tapi minta sehari jee. Hihihi. Btw, tulisan memang lawa laa. Kalau masa competition tulisan palin cantik, confirm menang. Dah dah. Esok sekolah k


Wassalam, bye

You Might Also Like

8 comments

  1. Get well soon. Jangan lupa minum air banyak-banyak :)

    ReplyDelete
  2. smga cpat smbuh.. ingatkan musuh apa laa. trkjutt.. anyway jom singgah blog saya.. cuci mata

    http://wanieseuk.blogspot.com/2016/01/songket-sarawak-preview-part-2.html

    ReplyDelete
  3. Get well soon

    Perghhh terliur tgh.. mesti kenyang

    selamat bercuti semua !!

    Jom vote blog acik di MSMW 2016 : Cara mengundi di sini

    ReplyDelete
  4. mula mula baca musuh dalam semut... hahaahahahkjhlkflioier

    ReplyDelete

Thanks you for reading and comment