A Big Thank You!


Assalamualaikum, hai loveliess J

Kek tahun ni agak KEBUDAKKAN

Hehehe sementara cuti hujung minggu sudah bermula. Cehh padahal 2 hari saja. Nak share sedikitlah tentang moment-moment sepanjang satu hari birthday aku. Dalam kelukaan masa exam, ada ke”happy”an terselit disitu. Nampak tak??

Disinilah di belog ini lah aku nak ucapkan TERIMA KASIH kepada yang wish birthday.Tak kira la kawan alam maya ke, kawan alam realiti ke. Eh sorry gaiss, tak reply korang ye.. IBusy. Hehe. Kalau dekat whatsapp ofkus IReply
Aku ingatkan orang first yang wish birthday aku adalah FAMILY. Iyelah celik mata tengok muka diorang kan. Lgipun time tu waktu pagi, nak pergi sekolah.Dalam hati, “wei, tak ingat ke apa”. Manatahu ke sel-sel otak tak berhubung ke kehkehkeh. Then, time pergi sekolah. Mula-ii Aina dah datang. Pikir jugak “eh na nii tak ingat apa” Nak cakap depan-ii macam nak tarik perhatian je. Better diam sambil study sambil layan Biha dekat sebelah. Biha tak tahu birthday aku. Lagipun, time jumpa je berbual panjang. 
5 hingga 10 minit kemudian. Datang dah kakchah kitoooo. Datang terus peluk aku. Heh budak nii symptom ape tiba-tiba. Then, dia bisik “HAPPY BIRTHDAY”. Ya Allah memang aku terharu laaaaa. Seriusly, dalam lubuk hatiku yang sedalam-dalamnya. Ceh ayat puitis tuu. Lepas tu, Aina dekat sebelah pulak yang wish. Heh kak, kita dah berkawan genap 10tahun. Tunggu orang lain wish, baru nak wish?? Haha gurau saja. Masa darjah 3 rasanya, dia first yg wish.  Dalam hati rasa nak peluk diorang pun tapi agak-agak la ramai orang kot. 



original by kakchah. sape kate tak lawa tu buta gamaknyaa


Cerita bermula apabila cikgu Laila suruh aku baca penutup rumusan. Then, Kinah dekat sebelah cikgu kata “cikgu harini birthday dia la” ohyeke, selamat ulang tahun”. Geng PUNCHLINE *aku gelarkan sbb suka buat punchline dengan mimik muka sekali * tepuk tangan. Main benda

Paling terharu apabila 5 AMANAH’rians wish. masa time aku study bi dekat meja kakchah, tetiba pulak akak aton pergi nyanyi lagu hari jadi. Ingatkan tak ingat. Haha. Disebabkan dia, satu kelas nyanyi. Hehhh nasib tak merah muka aiiiii…………….. tauuu

Balik sekolah tengok conversation “SWAGGER GIRL” yang terdiri daripada bestfriends 3 kelas yang lain. So, kiranyan dekat sekolah aku ada 2 kelompok bestfriends. 1 kelas. 1 kelas lain. Nampak tak, betapa tak sombongnya aku. K. merepek hahh. Berbalik pada cerita, ofkus laa diorang wish walaupun aku reply dengan lewat sekali. Ayat deep sekali Syfqh la siap sayang dunia akhirat. Bestriends since form 1 until now. Gila tak sayang dia….

Waktu petang sikit time akak aku balik dari kerja. Dia bawak balik kek bersama KFC. Hehhh dah 17 thun masih buat celebrate. Alahh sekali dalam setahun je. Nasib semua dia yang payung makanan. Takpayah cakaplah, muatan perut penuh akibat KFC.

Hadiah?? akak dah bagi lebih awal kot. Huhu. Kawan? ada dah janji nak bagi. Tapi tak harap punn..

Prank? nasib tiada... kalau tak kakchah kate "nak simbah dengan air je, tapi lupa bawak air lebih, kalau kau nak aku simbah air mineral ni depan orang ramai" memang tak ahhh



Sebelum, mengakhiri entry, just want to say TQSM. I am very appreciate it!!

Wassalam, bye

Hey Birthday Girl Turns 17

Assalamualaikum, haii loveliess



"Pada jam 12.24 pm lahirlah seorang wanita yang bernama Nur Haziqah Aliah bertarikh 4 April 1999"


muka matang with speck
bila masa tah jadi rabun.

Alhamdulillah

Today is the DAYYYY

Im Turning 17!!!!!

Terima kasih Ya Allah kerana aku masih bernyawa selama 17 tahun di bumi ini.

Tak sangka dah tua rupanya aku. Hehehe. 

Semoga diri ini semakin matang, walaupun fizikal badan tak berapa matang. Hehehhe...

Tapii.. tahun nii tak best birthdaynya kerana time exam. Its okey Nevermind laaa

Agak-ii ada tak nak prank birthday??

Eh ada satu geng birthday tak birthday sama???

Hehehe
Harap ada kek la untuk tahun niii, bukan sahaja kek, tetapi HADIAHHH!!!!. Cehhh tak nak berharap laaa....


muka bebudak without speck

time berlakon haritu. Kami tak sama group ok. Budak tu group agresif. Budak lagi seorang group ayu. Ayuu apanya jadi mak nenek yang suara sedap. Jangan macam-ii putera raja sampai matii tau bila dengar suara mak nenek niii. hehehehwww



Wassalam, bye