A Big Thank You!

22:56


Assalamualaikum, hai loveliess J

Kek tahun ni agak KEBUDAKKAN

Hehehe sementara cuti hujung minggu sudah bermula. Cehh padahal 2 hari saja. Nak share sedikitlah tentang moment-moment sepanjang satu hari birthday aku. Dalam kelukaan masa exam, ada ke”happy”an terselit disitu. Nampak tak??

Disinilah di belog ini lah aku nak ucapkan TERIMA KASIH kepada yang wish birthday.Tak kira la kawan alam maya ke, kawan alam realiti ke. Eh sorry gaiss, tak reply korang ye.. IBusy. Hehe. Kalau dekat whatsapp ofkus IReply
Aku ingatkan orang first yang wish birthday aku adalah FAMILY. Iyelah celik mata tengok muka diorang kan. Lgipun time tu waktu pagi, nak pergi sekolah.Dalam hati, “wei, tak ingat ke apa”. Manatahu ke sel-sel otak tak berhubung ke kehkehkeh. Then, time pergi sekolah. Mula-ii Aina dah datang. Pikir jugak “eh na nii tak ingat apa” Nak cakap depan-ii macam nak tarik perhatian je. Better diam sambil study sambil layan Biha dekat sebelah. Biha tak tahu birthday aku. Lagipun, time jumpa je berbual panjang. 
5 hingga 10 minit kemudian. Datang dah kakchah kitoooo. Datang terus peluk aku. Heh budak nii symptom ape tiba-tiba. Then, dia bisik “HAPPY BIRTHDAY”. Ya Allah memang aku terharu laaaaa. Seriusly, dalam lubuk hatiku yang sedalam-dalamnya. Ceh ayat puitis tuu. Lepas tu, Aina dekat sebelah pulak yang wish. Heh kak, kita dah berkawan genap 10tahun. Tunggu orang lain wish, baru nak wish?? Haha gurau saja. Masa darjah 3 rasanya, dia first yg wish.  Dalam hati rasa nak peluk diorang pun tapi agak-agak la ramai orang kot. 



original by kakchah. sape kate tak lawa tu buta gamaknyaa


Cerita bermula apabila cikgu Laila suruh aku baca penutup rumusan. Then, Kinah dekat sebelah cikgu kata “cikgu harini birthday dia la” ohyeke, selamat ulang tahun”. Geng PUNCHLINE *aku gelarkan sbb suka buat punchline dengan mimik muka sekali * tepuk tangan. Main benda

Paling terharu apabila 5 AMANAH’rians wish. masa time aku study bi dekat meja kakchah, tetiba pulak akak aton pergi nyanyi lagu hari jadi. Ingatkan tak ingat. Haha. Disebabkan dia, satu kelas nyanyi. Hehhh nasib tak merah muka aiiiii…………….. tauuu

Balik sekolah tengok conversation “SWAGGER GIRL” yang terdiri daripada bestfriends 3 kelas yang lain. So, kiranyan dekat sekolah aku ada 2 kelompok bestfriends. 1 kelas. 1 kelas lain. Nampak tak, betapa tak sombongnya aku. K. merepek hahh. Berbalik pada cerita, ofkus laa diorang wish walaupun aku reply dengan lewat sekali. Ayat deep sekali Syfqh la siap sayang dunia akhirat. Bestriends since form 1 until now. Gila tak sayang dia….

Waktu petang sikit time akak aku balik dari kerja. Dia bawak balik kek bersama KFC. Hehhh dah 17 thun masih buat celebrate. Alahh sekali dalam setahun je. Nasib semua dia yang payung makanan. Takpayah cakaplah, muatan perut penuh akibat KFC.

Hadiah?? akak dah bagi lebih awal kot. Huhu. Kawan? ada dah janji nak bagi. Tapi tak harap punn..

Prank? nasib tiada... kalau tak kakchah kate "nak simbah dengan air je, tapi lupa bawak air lebih, kalau kau nak aku simbah air mineral ni depan orang ramai" memang tak ahhh



Sebelum, mengakhiri entry, just want to say TQSM. I am very appreciate it!!

Wassalam, bye

You Might Also Like

3 comments

  1. dulu ms study sy pernah kena prank baling telur,kuwang hajor habis bau hanyir tau,tp cool je la kan bergurau,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btl tuu. Lgpun bkn slalu org prankkan kte

      Delete
  2. Happy birthday sayang. Ingatkan nak hadiahkan edit blog. Tapi ayoooo laptop rosak. Ni guna phone je.

    ReplyDelete

Thanks you for reading and comment