Cara Memilih Sunglasses yang Betul


Hampir semua bersetuju bahawa cermin mata hitam ataupun sunglasses merupakan antara aksesori yang paling penting bagi semua individu, baik wanita atau lelaki. Ianya adalah antara aksesori fesyen yang paling mudah untuk digayakan malah mampu membuatkan penampilan seseorang yang ringkas menjadi lebih glamor. Selain berfungsi sebagai aksesori, sunglasses ini juga bertindak dengan memberikan perlindungan kepada kesua mata anda daripada sinar UV yang berbahaya. Well, sebelum anda memilih cermin mata hitam anda harus tahu how to pick the best sunglasses for women.
Berikut merupakan beberapa langkah yang harus anda ikuti;

Langkah yang terpenting adalah dengan mengenalpasti terlebih dahulu apakah bantuk muka anda. Adakah anda mempunyai bentuk muka yang bulat, atau bersegi atau berbentuk hati?


Daripada langkah yang pertama itu anda akan tahu how to choose the right sunglasses for your face shape. Ini sangat penting kerana cermin mata yang tidak bersesuaian akan menjejaskan the whole look.

Ikuti panduan seperti di atas untuk mengetahui apakah bentuk muka anda.Setelah mengetahui apakah betuk muka anda yang besar, ketahui pula apakah style atau rekaan yang anda gemari. Lihat gambar di atas untuk rekaan-rekaan atau jenis bingkai kaca mata yang bersesuaian dengan bentuk muka anda. Remember to always pick the best one for you untuk gaya yang lebih menyerlah!

No comments:

Post a Comment

Thanks you for reading and comment