Pengalaman Shopping Di Zalora

14:17

Assalamualaikum, haii loveliess


 First time buka laman web ni. Dah macam rusa masuk kampung laa bila buka Zalora. Gila banyak pilihan. 2 jam setengah layan zalora. Nak beli barang yang ada diskaun tapi voucher tu tak disabled pula. Pilihlah yang mana-ii. Bila dah pilih barang nak beli tu, isi la detail. Then, sampai masa isi pembayaran. Seriously, aku taktahu nak tekan apa. Sebab ni voucher. Pastu, ada satu kotak “CardGift”, aku tekan laa. Ehh betul pulak. Isi lah code voucher tuu. Then, berjaya laaa pembelian aku tuuu.

Dua hari kemudian, aku terima mesej daripada GDex Express, sebab Zalora guna perkhidmatan Gdex tu. “Barang anda sudah sampai… blablabla. Sila ambil di blablabla…” Mati-matian dia delivery sampai ke rumah. Sampai petang tu sanggup cancel dengan kawan nak buat kerja kursus dekat rumah aku. HAHAHAHA. Sanggup whatsapps akak suruh balik dari rumah. Last-ii dia kata esok. Hmmm. Nak pergi ambil barang, tahu jenis badan kecik, nak ambil lesen, kaki tak lepas. Tapi aii pandai bawak motor k. HEHEHH. Mak kata “takpayah la ambil, kalau boom dalam dia tu macam mana” Haii mak niii statement tuuu.


Keesokkan harinya, barulah ambil. Ni diaaa. Jangan cakap hakak tak belanja gambar

Belum apa-ii lagi, Akak dah buka. exsited betul

Bilnya.  Guna RM 94 . yang lagi RM 6 hangusss. HAHAHAAHAH

Kalau tersalah hantar ke, boleh return balik dekat Zalora.



Sebab tak tahu nak beli apa. So, decide nak beli jam. Entahlah kenapa pilih jam. Lawa kot. Besar pula tu, longgar naaa.(tengah). Harganya RM 35. Dalam gambar dekat Zalora, tak berapa lawa sangat jam tu. Bila dapat, cantik pula. Effect kemera biasalah.  Kiri tu jam akak. Saja nak ikut posing sekali. Kanan pula, jam aku juga. Nak tahu saiz tangan, tengok jam tu lama-lama. HAHAHA




2nd pilihan ku. Cardigan. Sebab aku tak tahu nak cari cardigan dekat mana. Sebab bila nak pergi mana-ii cardigan penting. Selama ni, pakai sweater je kalau nak pergi kedai (di belakang). Bosan juga. So, now Cardigan la. Boleh pakai pergi tuisyen yeayyy. Harga RM 59. Saiz S. Warna, wine. Ok, tanda harga tak cabut lagi. Siap bagi peringatan lagi suruh jaganya dengan baik.


Harap dapat lagilah macam nii...hehehhehe


Wassalam, bye










You Might Also Like

3 comments

  1. Memang best kalau dapat email collaboration dengan Zalora. Macam-macam barang boleh shopping :)

    ReplyDelete
  2. best kan bile dpt shopping free, heee

    ReplyDelete
  3. Wahhhh dapat shopping free. cantik cardigan tu. heee.

    ReplyDelete

Thanks you for reading and comment