Susah Betul Nak Terminated

23:23

Assalamualaikum, hii


Image result for emoji sad

my feeling like this !!!!!!



Hampir 6 tahun aku menggunakan Celcom Broadband. Tapi sejak beberapa tahun yang lalu serasa aku yang "kongker" sebab letak sim kad hp. Dah la bayar RM 50 berapa sen entah setiap bulan. Kesian pula dengan parents. Asyik kena bayar je kan. Salah satu keburukannya, tak boleh CALL orang. Sampai kawan kata "asal aku call kau tak jawab". Bukan seorang je yang kata, ramai. Jawapan paling senang "no tu tak terima orang call, nak telefon guna no mak aku". Kalau  orang tak tahu mesti kata sombong. Sudah lembab link nya. Tak boleh jugak mesej orang sesuka hati sebab bilnya akan MENINGKAT.


Satu hari tu mak nak terminated broadband dekat kedai Celcom la. Lepastu orang tu kata "kalau nak terminated, pergi dekat Rawang, Selangor sebab dekat situ tempat centre nak terminated internet.". Memang ada satu je gais? Rawang pula tu. Kalau JB boleh lagi. Haissh. 


So, cari alternatif lain nak terminated ni. Cari dekat En, Google la. Tengok ada blog tu kata bila kita isi borang je baru official kita terminated. Ada satu blog pula tulis mesej sekian-ii hantar sekian-ii. Emmm. Tanya orang kedai pula, kalau call pun boleh. Tengoklah nanti sis cuba.





Ingatkan bila buka laman web celcom ni adalah FAQ pasal nak terminated. Tapi.......... apa yang dapat. Kecewa dan hambar. Susah betul la macam nii. Memang cekik duit orang je tau. Kalau biarkan je, hutang makin bertambah. Sabar wahai hatii. Takpe, usaha tangga kejayaan. Berusaha mencari jalan penyelesaiannyaaaa. Don't giveup



#maybe it is last time tulis dekat blog dalam jangka masa entahhhhh.(tak sureeeeee). bukan bersara, tapi nak off broadband ni. guna hotspot orang dekat lappy, lembab. Inshaallah, saya akan bw guna hp je. Kalau ada masa rajin, komen. Kalau malas, jadi silent reader. nak tahu perkembangan terkini (cehhh, artis). Boleh la ke laman twitter, ig. fb? pinjam hp mak baru gune. eheheh. Kalau ada segala wifi, data yang mempunyai GB yg besar, saya akan muncul menulis di blog





Wassalam, bye !

You Might Also Like

7 comments

  1. Celcom memang mahal pon, Lya dah lama terminate broadband and tuka line fon.

    And nak terminate and all memang kena pergi center, but you live in JB? Takkan takde celcom center kat sana :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. nope . org kedai kate ada kt selangor je . Idk la dia ckp btl ke tidak . Em

      Delete
  2. Huhu rawang tempat tinggal elsa hahaha. Celcom memang mahal walaupun elsa tak pernah pakai celcom. Tapi dengar cakap cakap orang, memang cekik darah celcom nie. So bertukarlah kepada digi hahahhaa

    ReplyDelete
  3. dulu pernah pakai digi brodband nak buat senang je tapi bila nak terminated kena pergi center dia.. try la tanya kat mane celcom center area jb.

    ReplyDelete
  4. CELCOM? Memang leceh tu..banyak sangat songeh mereka...tu sebab tak suka...dah lah bil mahal then ada plak no yg tak pernah call masuk dalam bill..

    ReplyDelete
  5. byk ny keja kena buat da tu jauh lagi huhu. Ju mmg xminat pakai celcom & digi, dua2 ni mcm something tau pasal bill payment, ada shja cas tsembunyi yg xmasuk dek akal

    ReplyDelete
  6. aduhai.
    sgt x frendly user kan.
    sabo jer la. usaha lagi ekk.

    ReplyDelete

Thanks you for reading and comment