Salam Aidilfitri

20:07

Assalamualaikum, hi!!

Walaupun sudah hari raya ke 6 belum lagi terlambat nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin.. 

Alhamdulillah umur semakin meningkat, duit raya pun sama.. MENINGKAT. Tak tau la kenapa. Dedulu nak capai RM 100 bukan main susah. HAHAHAHA

Tahun ni buat biskut raya hanya 2 sahaja. Bukan ziqah yang buat.... ziqah cuma jaga tempat ketuhar je. hehehehe.. Kalau bab menumbuk kerisik, kacang, jintan manis, (ape ek lagi 1 tu, tak ingat pula) tu bagi ziqah je... heheheehehe 


Raya Pertama

Sebab kampung dekatkan, jadi balik raya pun pada tengaharinya. Jalan raya jangan cakap la, jammed ofcourse.. Tapi bila balik kg. ramai sepupu sepapat yang takde, mereka pergi berjalan laaa jadi tidak dapat jumpa. Then, pergi la melawat rumah pakcik sebab dia dapat baby baruu!!! yeahh, dapat cousin laagiiii.. Pada sebelah petangnya, pulang ke rumah, makcik yang lain pula datang... Dapatlah jumpa anak sepupuuu


Raya Kedua

Sebab dari azali raya kedua memang tak keluar rumah. Sebab mesti ada makcik pakcik sepupu sepapat datang ke rumah.... Kalau boleh 1 rumah tu memang penuh, Dah la riuh rendahnya lagi. Kami keluarga yang mulut agak becok sikit apabila berbicara. Pada malamnya pula, jiran pula datang berayaaaaaaaaaaaaa....

Raya Ketiga

Raya ketiga ini beraya je la kerjanyaaa. Rumah jiran yang datang beraya semalam tulaaaa. Ingatkan time ni ada makcik dari jauh nak datang, rupanya tak jadi pulaaa. Pada malamnya, jiran juga bertandang ke rumahhh. Ramai benoorr jiran,ginilah jadinyaa..

Raya Keempat

Ingatkan raya keempat ini takde duk bertandang ke rumah. RUPANYA ADA! Ziqah duk sibuk menyiapkan persiapan tit... tit.....tittt..... Tup tup dengar bunyi motor dari luar siap beri salam lagi. Ohh,, kawan rupanyaa.... Apeni datang rumah orang secara mengejut. Alhamdulillah ada juga kawan sudi datang ke rumah kitewww.... Lepastu, mereka ini ajak la beraya sekali... Raya rumah ecah je. Sejakk form3 berkawan, baru tahun ni gi beraya rumahnyaa. Selama ini dia je duk datang ke rumahh kiteww... Lepas beraya pergi sawah padi air papan semata-mata nak selfiee. Siap buat grup nak sent gambar.....

Raya Kelima

Waktu pagi hingga petang pergi bandar. Main CC. Bukan nakk main CC sangat. Akak ajak. Dia nak buat assignment. 2jam setengah la kat CC tuuu.. Berpinar mata pandang komputer. Nak balik, hujan. Jadi, singgah la Drum Cafe dulu. Lagipun perut minta diisi sesuatu. Bila balik pula, ada makcik lain pula yang datang. Duit raya dia bagi kira boleh tahan juga... HAHAHHAAHHAHAHA


Raya Keenam

No more beraya. ASSIGNMENTS tak SIAP lagiii.... Jadiiiiiii, harini hanya siapkan kerja jeeeee



Malas nak post hari raya pertama. Muka weird gilosssss. Kalau nak tgk jugak, tgk kat ig je.....

Panas tak panas janji bergambar
Bila dah lama tak jumpa be like......... THIS
Freestyle paling win laaahhhhh


Waalaikumusalam, bye!

You Might Also Like

3 comments

  1. seronok baca citer raya awak, teringat zaman akak muda dulu.haha.selamat hari raya.semoga sempat siapkan assignment ye..

    ReplyDelete
  2. Hahaha all the best for the assigments! Selamat hari raya btw.

    ReplyDelete

Thanks you for reading and comment