Karnival Koko Pra-U (Part 2)

Assalamualaikum, hi

Part 2

Sukaneka (16.8)

Dah last-ii minit baru nak isi nama nak join. Aktiviti dijalankan masa waktu koko, 1.10pm. Memang muka berbelang. Dekat padang pula tu. Panas terik. Haus. Semua ada. Aktivitinya adalah Masuk air dalam botol. Dulu ada hari keluarga dekat taman perumahan, aku la juaranya. Tapi ni tewas, bayangkan la span dia tak serap sangat air. Beli dekat kedai RM 2 ke apa. Hahaha. Kedua, Boling kelapa, hah sekali je cuba. Tersasar. Ada juga ahli grup yang dapat strike. 2 kali rasanya. Ketiga, baling belon air. Aktiviti ni aku tak join. Sebab hanya 7 orang je join. Dalam group ada 12. Kalau join, tak tahulah memang basah masa balik sekolah. Keempat, cari gula dalam tepung. Dalam banyak-ii aktiviti, aktiviti ni paling aku suka. Sebab muka bertepung! Sampai ada kawan termuntah sebab terkena tepung kat mulut. Ke tertelan. Semua putih gituww. Dan keseluruhannya, bukan kedua yang terbaik. Jadi tak perlu lawan tarik tali. Lebih baik balik. Driver siap berkata "kau sedap-sedap main tepung kat padang, aku tunggu kau dah macam tunggul. Dah la panas" Heheheh

3 orang lagi dah balik. Ni jela yang tinggal



Kawad Kaki (21.8)

Hanya 10 orang daripada 24 orang je yang join. Rasa nak "hchdchehehefhefehfhuef" yang tak join tu. Biasalah lawan waktu petang, panas pula tu. Siapa yang nak pergi kan. Kami yang join ini relaks je. Muka berbelang even dah pakai sunblock. Maaf membebel kejap. Lepastu, ada 1 kelas lagi yang nak join sekali. Sebab kelasnya hanya 5 orang je ada. Jadi, gabung jela. Sebab last masa form 5 berkawad, jadinya step-stepnya ingat-ii lupa. Heheh. Komandernya, ofkos la aisyah. Sebab dia jela yang pernah jadi. Suara dah la kuat, Bila masa practise bukan main nak buat step tu step ini. Bila dah lawan, tak dibuatnya, Apapun, enjoy. 

Panas tu tutup muka, Hahah


Bola Tampar (22.8)

Entah siapa yang pergi letak nama aku dalam senarai nama bola tampar.. Lawak dan sedih pun ada. Nak je "tampar" siapa yang pergi letak nama tu. Maybe tak dapat sembutan, tu yang main letak nama siapa je. Satu kumpulan ada 10. Pemain 6. Jadi, aku hanya pemain bola tampar. Tangan bangku. Kalah. Hahahaha 10-8 je. Bukan jauh mana bezanya. Tahniah, dekat team aisyah sebab dapat masuk final dan dapat tempat-2. Bila aku tak se-geng dengan dia dan ada berkata "kau tak pergi lawan ke" Nak lawan apa kalau lain team.

Teater (23.8)

Tema P. Ramlee. Cerita Labu Labi. Aku jadi "ahli mesyuarat" tingkap. Kalah. Hahahaha. Sorry malas pula nak menaip ni. Mengantuk mata. Sebab kalah? ramai pasukan lawan lagi best dari kami punya kumpulan. Hambar? Maybe no, maybe yes. Apapun. best. Semua dapat beri kerjasama. Ceh. Tq, pengarah, probs, pa sistem. Sanggup stay sekolah sampai petang semata-mata untuk ini semua.

Ayu dan Kacak dan Segak
Classmates


No more Karnival Koko. Yes!!!!! Maybe lepas naik cuti adaa penutupan. No more Part3 okey.

Wassalam, bye


Karnival Koko Pra-U (Part 1)

Assalamualaikm, hi !

Macam biasa kalau betul-betul free baru ada masa jenguk baby(blog).

Persatuan tingkatan 6 menganjurkan karnival koko. Karnival ini berlangsung pada 8 Ogos sehingga.......... bukan hari-hari karnival ini diadakan. Waktu koko jelaaa. Hari selasa pagi dan rabu petang. Buat masa ini baru 4 pertandingan yang ditertandingkan (tapi masuk 3 je). Banyak lagiiiii pertandingan-pertandingan.


Bola Jaring (8Ogos2017)
~ Pertandingan bola jaring ini semua gadis-gadis form 6 wajib join. Tak kira la kau pandai main ke tidak ke. Janji join. Ada 9 group. Sudah la kena campur dengan akak upper. Nasib menyebelahi diri, ada sepupu. Jadi, tanya dia la dah dapat ke belum ahli dari lower. Actually, aku ni kaki dengan tangan bangku. Bukan reti main pun. Tapi kesah pula jadi (Wing Attack). Tapi rasanya okey kot time main. Paling menyampah, Ecah tak boleh nak diam. Bising abis. Tahulah eksited benar, First game, menang sebab penalti. Second game, kalah. Gadis pihak lawan menang. (2-4). Minggu lepas, team 6 hingga 9, final pula lawan, Jadi, dah lawan tuuu boleh berhuhahaha depan padang tengok orang main. Gambar? hmm takde. Dekat kamera akak upper. Dia masih tak sent lagi gambar tuuu


Pentaque (8Ogos2017)
~ Actually, permainan ini memang aku tak join.. Senarai nama pun takde. Tiba-tiba ada seorang kawan hantar mesej dekat ecah, yang dia tak datang. Jadi, kiranya aku ni penganti la kononnya. Reti ke main? Jawapannya tidak. Hahahahahaha. Belum cuba belum tahu. Tapi rezeki takde nak masuk final. 2 game menang, 1 game kalah(separuh akhir, beza 1 mata kot). Tapi menyesalnya, balik awal. Kalau ikutkan boleh lagi lawan nak tentukan tempat ke-3. Tapi dikatakan team aku no. 4. Alah, tak kisah la. Janji happy. Rasa gian pula nak main pentaque lagiiii. Mula-mula game asyik kena bebel je dengan ecah, atirah. Lama-lama dah okey. Mana ke tak, asyik tersasar je tempatnya. Sudah la lawan time hujan. Risau jee sebab takut tak dapat balik. Sekolah dah la jauhh. Sedih

bola silver tu team kami punya. menang tauuuu!!! 





Gubahan Surat Khabar (9Ogos2017)
Squad RV
~ 1 group, 8 ahli. Budak lower 5 group, budak upper 5 group. 1 model setiap group. Dan siapa modenya kalau bukan cik ziqah yang comel dan manis. Sebab dalam group aku paling kecik. Kalau badan besar, jangan cakaplah. Tak cukup masa gamaknya, Heheh. Tema apa entah. Thinkerbell rasanya. Time nak catwalk tu paling tak boleh go on la, mula bkan main bersemangat, bila dah turn, kekok pula. Haa kisah pula. Janji berani. Nasib 'crush' join pertandingan lain kalau tak, hehhh menganjing betul kalau nampak. Anyway, sorry pada para-para designer yang tidak bertauliah, sebab model banyak ragam sampai terkoyak surat khabar. 

Ada gaya top10nextmodel?


Bersama pasukan lawan. Kelab keusahawanan yang anjurkan pertandingan ini
Ada pertandingan raja pantun. Nak join, tapi dah join gubahan ini. (heh semua pertandingan nak join). Part 2 akan menyusul. Pertandingan tu belum dipertandingkan lagi. Ikutkan ada lagi 2 lagi.. Apapun, stay tuned...

Waalaikumusalam, bye