DariDapurCikHA : Kek Coklat Lava Cheese BERHANTU

16:23

Assalamualaikum. Hi

Haritu ada beli tepung kek yang sudah disukat 1kg dalam satu pek. Bukan ada tu je, tapi ada bahan lain lagi kirannya complete bahannya cuma kena tambah bahan basah spt. telur dan susu. Beli dengan cikgu. Ni pun kawan recomendkan. Sebab dia pun beli. Beli 2 dapat harga murah.

Macam ni laaaa. Siap bagi resepi lagi


Saje je nak try. Selama ni guna bahan sendiri. Ni guna bahan orang sukat. Kih kih kih. Tiba-tiba waktu petang rajin buat sambil layan sukan sea. hehehe


1. Bahan yang digunakan. Cuma tambah susu pekat, cair, minyak, telur
2. Dah pukul, jadi masa untuk letak dalam oven !
3. Sementara tu, buat la topping coklat ganache
4. Yeayyy, dah masak !!!
5. (salah edit pula, sepatutnya 5 ke 6, 6 ke 5) Campuran topping coklat dan topping cheese
6. topping cheese !! memang berkrim dan cair la di mulut


Dan akhirnya, begini jadinya. Maaf saya tak kreatif orangnya. Main hentam keromo je nak sapu krim atas kek..Memang tak reti. Maklumlah, buat seorang. Macam inilah gayanya



Tapi.... semua kata sedap. Ha terima kasih. Ada masa, buat lagi

Wassalam, bye !

You Might Also Like

1 comments

Thanks you for reading and comment