End Of Semester 1 | Universiti Malaysia Pahang

Assalamualaikum, hi guyss


Selepas aku menamatkan perkhidmatan dalam bidang pekerjaan. Aku memilih untuk menyambung pembelajaran aku ke peringkat degree. Alhamdulillah. Walaupun, kos aku nak tu, aku tu macam krikk kriikk kriikkk. Tapi aku menerima dengan hati yang terbuka. Sebenarnya, aku mohon ijazah perguruan tapi gagal dalam ujian Medsi. Hm... Mungkin bukan rezeki. 

Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Teknologi Industri dengan Kepujian, Fakulti Pengurusan Industri, Universiti Malaysia Pahang, Gambang, Kuantan, Pahang


Dalam permohonan UPU, aku memilih kos ini pilihan ke 8 per 9. Bayangkan yang atas atas itu aku tak dapat sob sob sob sob.... Okey, aku daftarlah pada 2 September 2019...

Aku sebenarnya malas nak menaip sebenarnya, tapi aku gagahkan juga hahahhaha. Alhamdulillah semua je dekat universiti. Biasalah alam universiti. Konflik mestilah ada. Homesick? hailaaa ini memang selalu sangatlah. Menangis saja kerjanya. Padahal Johor dengan Pahang dekat je. Jarak dalam 3 jam setengah hingga 4 jam. Balik pun sebulan sekali. Ha takde la, sebulan, mesti kena balik. Bab balik itu seorang, takdehall. Onz saja. Allahu, berlagak yang amat.

Untuk semester 1 aku ambil subjek Pengurusan Akaun, Ekonomi, Sistem Informasi Bisnes dan Psikologi Industri. Untuk sujek Uni, Pengenalan BI, Soft Skill dan Briged Siswa Koko. Nampak macam senang, tapi susah la juga nak skor.


Group Soft Skill. Masa ini tengah buat kerja amal cehh. Alhamdulillah, kumpulan aku dinobatkan sebagai kumpulan terbaik. hihihikkk

Briged Siswa Fitness dan Kawat Kaki

Masa ini shotting ambil gambar sama-sama dengan budak budak satu kos. Tapi sikit je 

Kumpulan Briged Siswa perkhemahan di UMP, Pekan

Masa ini treasure hunt. Penat kita bergambar laa

Briged Siswa Projek Pembersihan Pantai Sepat

Jalan jalan di Pantai Teluk Cempedak. Wajib pergi sini budak budak UMP

Pergi terjah Bukit Panorama. Huish penat yang amat

Kelas terakhir bagi Semester 1. Industrial Psychology with Madam Yap

Ini projek video ekonomi . Cantik tak kami?
Ini adalah sebahagian gambar yang diambil. Sebenarnya banyak lagi. Malas nak letak banyak banyak. Anyways, get ready for semester 2 soon.


Wassalam, bye

14 comments:

  1. Kita pun nak get ready untuk sem 2.goodluck!

    ReplyDelete
  2. teruskan usaha dik, ingat masih sem ini lah kena skor 3.8...sebab nnt takut ada subjek lain dapat C- boleh menjejaskan pointer.....dari pengalaman abg lah. Dan jangan lupa teruskan di dunia blogger ini....seminggu sekali update pun tak apa....takut menyesal.

    teruskan info atau kisah perjalanan di universiti sehingga tamat....

    Salam kenalan dari saya, pemilik blog oohsenyum.com

    saya nak tanya awak ini, awak berminat tak tukar link blog dengan saya (bloglist) insy Allah akan menambahkan lagi trafik ke blog awak.



    Kalau awak sudi beritahu ye, terima kasih banyak-banyak. Di bawah ini link blog saya. Saya harap awak sudi

    https://www.oohsenyum.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih atas info yang bergunaa ... dunia universiti memang mencabarr..


      tentang bloglist tu, saya sudi dan bolehh je

      Delete
  3. Sy pon tgh sem break. Gementar pon ada.

    Anyway mcm best je korang berjalan2 ni hehe

    ReplyDelete
  4. all the best for your study! <3

    https://sayesyadiya.blogspot.com/2020/01/pilihan-airport-transfer.html

    ReplyDelete

Thanks you for reading and comment